Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: >

Papírok

KATRIN, CELTEX, TORK és más higiéniai papírtermékek.

Higiéniai papírtermékek esetén három alapanyagot különböztetünk meg, melyek alapvetően befolyásolják az elvárható minőséget.

1. Újrahasznosított alapanyag vegyi fehérítés nélkül. Ezek a papírok jellemzően hulladékból készülnek fehérítés nélkül, natúr színben kerülnek felhasználásra. Esetenként természetes színezőanyaggal megszínezik, de környezetkárosító vegyi eljárásokat nélkülözik. Elmondható, hogy ezek a leginkább környezetbarát termékek, bár minőségileg kifogásolhatóak. Negatívumuk általánosságban, hogy kellemetlen illatuk lehet nedvesen, valamint nem olyan puha tapintásúak.

2. Újrahasznosított, fehérített alapanyag. Ezek a higiéniai termékek már jó minőségűek, többnyire 2 rétegű változatban találkozhatunk velük. Vegyi eljárással fehérítik 80%-os fehérségűeknek is szokás nevezni. Ami az előnyük, az egyben a hátrányuk is. Gyártónként változó a vegyi eljárás módja, ezért bár környezetbarát termékekként tüntetik fel ezeket, nem mindegy, hogy a fehérítés milyen eljárással történik. Nevesebb gyártók, mint például a TORK nem használ semmiféle klórszármazékot, vagy más környezetkárosító eljárást az újrahasznosított higiéniai papírtermékeinek előállítása folytán, ezt nemzetközi minőségbiztosítások tanúsítják, így a TORK újrahasznosított papírok 100%-ban környezetbarát termékek.

3. Cellulóz alapanyag. A 100% cellulóz anyagú termékek prémium minőségűek, puha tapintásúak, jó nedvességszívó képességűek és ezek azok a papírok, melyek egy elegáns megjelenésű mosdó elengedhetetlen kellékei. A 100%-ban cellulóz alapanyag is környezetbarát alapanyag, amennyiben az ellenőrzött erdőgazdálkodásból származik.