A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

Kéztörlők, toalettpapírok és ipari papírtörlők

KATRIN, CELTEX, TORK és más higiéniai papírtermékek. Hajtogatott és tekercses kéztörlők több méretben és minőségben. Közületi, kistekercses toalettpapírok széles választéka.

Higiéniai papírtermékek esetén három alapanyagot különböztetünk meg, melyek alapvetően befolyásolják az elvárható minőséget.

1. Újrahasznosított alapanyag vegyi fehérítés nélkül. Ezek a papírok jellemzően hulladékból készülnek fehérítés nélkül, natúr színben kerülnek felhasználásra. Esetenként természetes színezőanyaggal megszínezik, de környezetkárosító vegyi eljárásokat nélkülözik. Elmondható, hogy ezek a leginkább környezetbarát termékek, bár minőségileg kifogásolhatóak. Negatívumuk általánosságban, hogy kellemetlen illatuk lehet nedvesen, valamint nem olyan puha tapintásúak.

2. Újrahasznosított, fehérített alapanyag. Ezek a higiéniai termékek már jó minőségűek, többnyire 2 rétegű változatban találkozhatunk velük. Vegyi eljárással fehérítik 80%-os fehérségűeknek is szokás nevezni. Ami az előnyük, az egyben a hátrányuk is. Gyártónként változó a vegyi eljárás módja, ezért bár környezetbarát termékekként tüntetik fel ezeket, nem mindegy, hogy a fehérítés milyen eljárással történik. Nevesebb gyártók, mint például a TORK nem használ semmiféle klórszármazékot, vagy más környezetkárosító eljárást az újrahasznosított higiéniai papírtermékeinek előállítása folytán, ezt nemzetközi minőségbiztosítások tanúsítják, így a TORK újrahasznosított papírok 100%-ban környezetbarát termékek.

3. Cellulóz alapanyag. A 100% cellulóz anyagú termékek prémium minőségűek, puha tapintásúak, jó nedvességszívó képességűek és ezek azok a papírok, melyek egy elegáns megjelenésű mosdó elengedhetetlen kellékei. A 100%-ban cellulóz alapanyag is környezetbarát alapanyag, amennyiben az ellenőrzött erdőgazdálkodásból származik.