A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

Tiszta kávéfőzővel jobban indul a reggel

Egy kényelmes reggelnek szinte elengedhetetlen része egy jó bögre friss kávé. De ahogy mindenki másképp szereti a kávéját, úgy háztartásonként változatos kávégépekkel találkozhatunk. Egy azonban közös bennük, a kávégépek megfelelő karban- és tisztántartása nem egy elhanyagolható folyamat, ha sokáig meg szeretnénk őrizni kedvenc gépünket és a kávénk zamatát.
A klasszikus kotyogós kávéfőző, vagy a papírfilteres kannás kávégép nem annyira érzékeny egy citromsavas átmosásra és kialakítása lévén könnyen tisztántartható. Azonban ma már a piacon ennél sokkal többféle géppel találkozhatunk, amik jobban vagy éppen változatosabban szolgálják ki az igényeket. Ezzel egyidőben érzékenyebbek és komplexebb működési elvük miatt nagyobb súlyt kell fektetni a karbantartásukra.
Először is különbséget kell tenni kapszulás és darálós gép között. A kapszulás gépek hatalmas kínálata elérhető ugyan, de a működési elvük ugyanaz. Ezáltal a tisztántartás is egyszerűbb. Általában a gyártók szeretnek saját vízkőtelenítő szereket ajánlani gépeikhez. Többségében egy 
nagyon híg citromsavas szerről van szó, amit a megfelelő programot kiválasztva a gép automatikusan szakaszosan átfolyat a rendszeren, ezáltal oldva ki a nemkívánatos vízkövet a vékony és érzékeny csövekből. Ha nem szeretnénk a gyártó által ajánlott szerrel élni, akkor is mindenképpen kifejezetten az ilyen gépekhez való szerrel mossuk át a gépet, mert a vékony vízcsövek könnyen korrodálódhatnak. 
Azok a gépek, amik frissen darálják a kávét, a leginkább „koszosak”. Ha huzamosabb ideig nem takarítjuk a belső részét, akkor találkozhatunk vízfolyással a gép alján majd a zacc kiadására szolgáló rész zörgő hangokat kezd kiadni. Itt nagyon kell figyelni a gyűjtőtálca rendszeres ürítésére. A gépek használati utasításában megtaláljuk, hogy férhetünk hozzá a belső szerkezethez, amit kivéve tudjuk az alaposabb karbantartást elvégezni. Először el kell távolítanunk a mellé folyt zaccot, amit a legegyszerűbben konyhai nedvestörlővel, vagy papír kéztörlő segítségével tudunk megtenni. A belső rész vegyszermentes áttörlésére tudjuk használni a Vileda proffesional WiPro antibakteriális kendőjét. Ha alaposabb tisztításra van szükség akkor mindenképpen figyeljünk az élelmiszeripari megfelelőségre. Ez magában foglalja az élelmiszerrel való érintkezés lehetőségét. Erre a munkára alkalmas például a CIF Prof. Safeguard konyhai tisztító és fertőtlenítőszer. A gyűjtőtálca és a belső rész átmosására a Clean Center Geoxid hideg zsíroldója megfelelő és ideális megoldás. Amíg leoldja a használat során lerakódott kávés üledéket, nem korrodálja a belső rész érzékeny fém alkatrészeit és a tisztítószer öblítés során maradéktalanul eltávolítható a felületről. 
A mindennapi tisztántartásra használható ipari papírtörlő is. A Tork papírtörlő kínálatában található kék ipari Heavy-Duty Wiping papírok nagy nedvszívó képességűek, és száradás után akár többször is használhatóak. Ugyanakkor a Katrin kéztörlő Z hajtogatott papírtörlő adagolója dekoratív része lehet a konyhánknak, melyhez a hajtott kéztörlő csomagok webshopunkban szintén beszerezhetőek.

A megfelelő termék kiválasztásában segítünk, hívjon bizalommal minket!