A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

A nagy intézménytisztító eszköz kalauz

intézménytisztító eszközökÖn ismeri az alapvető intézménytisztító eszközöket? Na és azt is tudja, hogyan lehet hatékonyan dolgozni velük? Íme a professzionális takarítás fortélyai!

Ha eddig még nem merült el az intézménytakarítás rejtelmeiben, az első dolog, amit szeretnénk megosztani Önnel, hogy merőben másra kell számítania, mint amikor a saját otthonát varázsolja tisztává. Bármilyen jól dolgozik, professzionális eszközök nélkül esélye sincs arra, hogy megfelelő ütemben haladjon és még az eredménnyel is elégedett legyen. Miért vagyunk olyan biztosak ebben?

Az intézménytisztító eszközök nagy felületek rendszeres takarítására lettek kifejlesztve, ennélfogva anyagminőségben és a felhasználás módjában is különböznek a háztartási termékektől. Egy alapos tisztítást követően ismételten segítségül hívhatja őket, hiszen tartós kialakításuknak köszönhetően intenzív igénybevétel mellett is sokáig számíthat rájuk.

Mindezek ismeretében bizonyára már nem kételkedik abban, hogy professzionális eszközökkel érdemes dolgoznia, így hát elérkezett az idő, hogy sorra vegyük, pontosan mire lesz szüksége a munkához.

A hatékonyság alappillére: takarítókocsi

intézménytisztító eszközökHa csak egyetlen dolgot emelhetnénk ki az intézménytisztító eszközök közül, akkor az a takarítókocsi lenne, hiszen ez egy igazi multifunkciós segítőtárs. Egy ilyen kocsi általában két vödörrel rendelkezik, egy a tiszta, egy pedig a szennyezett víznek, az egésznek a lelke pedig a mopprés, ami azért felel, hogy egyetlen mozdulattal ki tudja nyomni a vizet.

A takarítókocsi akkor igazán jó, ha többféle eszköztartóval van felszerelve, így kéznél lehet a napi munka valamennyi eszköze; kefék, súrolószivacsok, törlőkendők, kesztyűk és persze a tisztítószerek, de akár külön nyéltartóval ellátott verzióra is szert tehet. Mindezeken túl fontos, hogy könnyedén tudja mozgatni a takarítókocsit feltöltött állapotban is, ezért általában csapágyazott kerekek felelnek.

A padlótisztítás elmaradhatatlan eszközei

intézménytisztító eszközökAz apró szemetet egy széles tolóseprűvel tudja legegyszerűbben összegyűjteni, ezen felül ott vannak a különféle partvisfejek, lágyabb és keményebb változatban. A padlótisztítás felmosással együtt teljes, ehhez mindenképpen lapos mopot ajánlunk, hiszen ezzel lényegesen gyorsabb a munka, a felület pedig pillanatok alatt felszárad. Ezek természetesen moshatók, vagyis a higiénia garantált.

 remek mop fél siker, de az sem mindegy, hogy használja. A legjobb, ha a belső sarokban kezdi a felmosást, megtisztítja a fal melletti részeket, majd nyolcasokat írva halad kifelé. Ez a technika a kulcs az alapos padlótakarításhoz, ha így dolgozik, biztos lehet benne, hogy nem marad szennyezett felület a munkája nyomán.

Portalanítás csakis mikroszálas törlőkendővel

intézménytisztító eszközökBár olykor a hagyományos portalanítók válnak be, a könnyen hozzáférhető helyeken mikroszálas törlőkendőt érdemes használnia, ennél praktikusabb megoldást aligha talál. Az apró szálak begyűjtik és magukban tartják a port, amikor pedig egy-egy rész telítődik, egyszerűen csak megfordítja vagy hajt egyet rajta, és máris folytathatja a munkát.

Minimális tisztítószeres oldattal, de akár szárazon is használhatja a kendőket, így nincs az a felület, amit ne tudna tisztává varázsolni ilyen módon, a kategória legjobbjai ráadásul csíkmentes száradást tesznek lehetővé. A mikroszálas törlőkendők moshatók, az igazán tartós darabokat akár több száz alkalommal újra használhatja.

Súrolószivacsok a makacs szennyeződésekhez

intézménytisztító eszközökHogy mi a helyzet akkor, amikor zsírfoltoktól vagy éppen vízkőtől kell megszabadulnia? Ebben az esetben érkezik el a súrolószivacsok ideje, amik akkor jók, ha méretben épp megfelelőek és a lehető legtöbb szennyeződést képesek befogadni. Az ujjvédő mélyedés és a kényelmes fogás felel azért, hogy könnyű legyen dolgozni a szivaccsal, még akkor is, ha többször kell átdörzsölnie a felületet.

A legfontosabb, hogy bármennyiszer ismétli meg a dörzsölést, a felület nem sérülhet meg, ha tehát kényes anyaggal van dolga, karcmentes súrolószivacsra van szüksége. Attól függően, hogy milyen szennyeződést távolít el, egy-egy szivacsot akár több alkalommal is használhat, de természetesen fő a higiénia, vagyis ha kell, inkább cseréljen.

Az üvegfelületek sem úszhatják meg szárazon!

intézménytisztító eszközökAz ablaktisztítás az a munka, amit a legtöbben nem zárnak a szívükbe, ám valójában a titok itt is a professzionális intézménytisztító eszközökben rejlik. Szüksége lesz egy mikroszálas huzattal vagy egy dörzsfelülettel ellátott vizezőre, ezt tisztítószeres oldatba meríti, majd egyszerűen megnedvesíti a felületet.

Itt a lehúzó veszi át a stafétát, aminek a titka, hogy egyenletes mozdulatokkal kell vele dolgozni, a kész felület minimális átfedésével. A szélekhez és a sarkokhoz használjon ablaktisztító kendőt, ennél a remek nedvszívó képességre figyeljen, ha pedig igazán magasra kell nyúlnia, feltétlenül szüksége lesz egy teleszkópos nyélre.

Ezek természetesen csak az alapvető eszközök, a speciális feladatok egyedi megoldásokat követelhetnek. Bármire is van szüksége a felsoroltak közül, nálunk megtalálja, de számíthat ránk akkor is, ha olyasmit keres, ami nem szerepelt ebben az összefoglalóban. Nézzen körül webáruházunkban és kérdezze szakértőinket!