A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

Alkoholos kézfertőtlenítők

A COVID19 vírus magában nem terjed, közvetítéséhez valamiféle szálló anyag (pára, por, nyálpermet, izzadtságcsepp, stb) szükséges, vagy érintkezés útján kerül tovább. A koronavírus szabad levegőn, gazdatest nélkül egy idő után elpusztul, de bizonyos felületeken hosszabb, másokon rövidebb ideig életképes marad. Többféle módon szakíthatjuk meg ezt a láncot. Gumikesztyűvel, zárt térben légszűréssel és légfertőtlenítéssel, felületfertőtlenítéssel, de ha saját magunk személyes higiéniáját szeretnénk biztosítani a gyakori kézfertőtlenítés a legjobb megoldás az érintés útján történő fertőzés megelőzésére. Erre az alkoholtartalmú kézfertőtlenítő termékek a legalkalmasabbak. Figyelem, fontos tudnivaló, hogy a vírucid hatás eléréséhez legalább 70% alkoholtartalmú terméket kell hígítás nélkül alkalmaznunk!

Rendezés:

Néhány jótanács az alkoholos kézfertőtlenítő kiválasztásával kapcsolatban: Az alkoholos kézfertőtlenítőben található alkohol végzi a fertőtlenítést. Bizonyosodjon meg arról, hogy a kiszemelt kézfertőtlenítő legalább 70% alkoholtartalommal rendelkezik, illetve a behatási idő vírusra fel van tűntetve. Egy jó alkoholos kézfertőtlenítő folyadék, vagy gél egy perc alatti behatási idővel képes a 99,9%-os hatékonyságra. A fertőtlenítő szerek, így az alkoholos kézfertőtlenítők is bevizsgált, forgalomba hozatali engedély köteles termékek. Nézze meg a termék OTH engedélyszámát. Amennyiben nincs ilyen száma, nem ellenőrzött minőségű kézfertőtlenítőt választott, esetleg elégtelen hatással. Mindegy, hogy fali adagoló berendezéssel, érintésmentes kézfertőtlenítő állvánnyal, vagy pumpás flakonból kívánja használni, de törekedjen a higiénikus használatra. Erre az érintésmentes kézfertőtlenítő adagolók a legalkalmasabbak. Minden esetben meg kell bizonyosodni, hogy az adagolóval milyen állagú terméket lehet adagolni. A spray adagolók folyékony kézfertőtlenítő folyadékra vannak kifejlesztve, míg a gél adagolók sűrűbb halmazállapotú kézfertőtlenítő szerrel tudnak komfortosabban üzemelni. Nagy forgalmú helyeken az adagoló tartálykapacitása is fontos szempont lehet.