A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

Kihívások? Nem, inkább Vikan színkódolt takarítóeszközök!

Vikan takarítóeszközHigiéniai szempontból az egyik legnagyobb kihívást jelentő terület az élelmiszeripar. Mi képes megfelelni a szigorú előírásoknak? Hát a Vikan takarítóeszközei!

Az intézménytakarítás professzionális eszközöket igényel, az intenzív igénybevétel és a szabályoknak való megfelelés egyaránt ezt kívánja meg. Általánosságban elmondható, hogy az ideális intézménytisztító eszköz mechanikailag stabil, ellenálló és tartós, ezen felül praktikus és ergonómiai szempontból is kiemelkedően teljesít. Önnek elegendő lenne ennyi?

Könnyű belátni, hogy egészen másra van szükség azokon a helyeken, ahol a tisztaságon elsősorban a cég megítélése múlik, mint olyan helyszíneken, ahol a tét az élelmiszerbiztonság. Ahhoz, hogy a menedzsment mindig egy lépéssel az auditorok előtt járjon, olyan sokoldalú, speciálisan az élelmiszeripar területére kifejlesztett takarítóeszközökre van szükség, mint amilyenek a Vikan termékpalettáját erősítik.

Miért éppen a Vikan termékek?

Vikan takarítóeszközA Vikan eszközei egy egyedülálló higiéniai program jegyében készülnek, eleget tesznek a HACCP előírásoknak és valamennyi egyéb élelmiszerbiztonsági szabványnak, ide tartozik az FSSC 22000, a BRC, az IFS és az SQF. A higiéniai elvárások teljesítésén túl azonban fontos szerepet kap a folyamatmenedzsment és a minőségbiztosítási rendszer, mindezek ötvözete emeli ki a Vikan élelmiszeripari eszközeit a piaci kínálatból.

Ezek a termékek hatékonyabb takarítást tesznek lehetővé, méghozzá kevesebb ráfordítással, ami egyértelműen a kiváló alapanyagoknak és gyártástechnológiának köszönhető. Az átfogó portfólió lefed minden igényt, ami az ágazatban felmerülhet, és soha nem szűnik meg megújulni, így válhat hosszú távon hűséges társsá a Vikan. Van azonban még valami, egy egyszerű, de annál eredményesebb megoldás, ami az élelmiszerbiztonság igazi csodafegyverévé nőtte ki magát.

Harc a keresztszennyeződés ellen

Vikan takarítóeszközTalán már sejti, hogy a színkódolásról van szó, a keresztszennyeződés elkerülésének egyik legbiztosabb módszeréről, amiben a Vikan termékek élen járnak. A gyártó egy független laboratórium segítségével elemzi a szennyezés átadási jellemzőket, kizárva ezzel a mérgezőanyag transzfer lehetőségét. Ami egykor a Vikan innovációjának számított, mára iparági standarddá nőtte ki magát, a színkódolás az, ami garantálja, hogy valamennyi eszközt csak a saját területén alkalmazzanak.

A remek eszköztár azonban csak fél siker, a megelőzéshez minden alkalmazási területen ki kell alakítani egy saját, mindenki számára egyértelmű és átlátható rendszert. A kulcs a következetesség, csak ennek betartása mellett lehet kihasználni a színkódolt eszközökben rejlő előnyöket, ez garantálja a higiénikus, biztonságos és egyben hatékony működést. De mégis hogyan érdemes belevágni?

Tippek a színkódos rendszer bevezetéséhez

  • Vikan takarítóeszközEgyszerűségre kell törekedni és nem tanácsos bonyolult színkombinációkban sem gondolkodni. A legjobb, ha eszközcsoportokon belül azonos színekkel dolgozik a rendszer, vagyis például a nyelekhez vannak igazítva a partvisfejek, vízlehúzók, érdemes ezen felül színazonos felszereléstartók használatát is bevezetni.
  • Célszerű olyan színeket választani, amik kapcsolódnak a tevékenységhez, illetve a területhez, ez segít, hogy a takarítóeszközök használata mielőbb rutinná váljon. A biztonság kedvéért ezen felül tanácsos táblákon, ikonokkal, feliratokkal is megjeleníteni az alkalmazásra vonatkozó szabályokat.
  • Fontos, hogy elütő színek alkossák a rendszert, mert bár csak kiváló állapotú takarítóeszközökkel érdemes dolgozni, mégis előfordulhat, hogy azokból idővel leválik egy-egy darab, amit így nagyobb eséllyel vesznek észre a munkavállalók. Az eszközök állapotát és a rendszer működőképességét egyaránt felül kell vizsgálni bizonyos időközönként.

Vikan takarítóeszközKedvet kapott a rendeléshez, szeretne még többet megtudni a lehetőségekről? A Vikan élelmiszeripari eszközeinek színe-java nálunk is helyet kapott, így ha éppen most készül bevezetni az új rendszert, esetleg cserére szorul néhány takarítóeszköz, a legjobb helyen jár.

Valami egészen más a szakterülete, de a higiénia szintén fontos szerepet kap a mindennapi munkája során? A Vikan járműtisztító eszközökben is erős, és ezeket a termékeket szintén megtalálja webáruházunk virtuális polcain. Ha szeret alaposan, ugyanakkor hatékonyan dolgozni, akkor mindenképpen ezeket az eszközöket ajánljuk műhelyébe. Nézzen körül kínálatunkban, és válassza azt a márkát, amiben biztosan nem csalódik!