A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

Kipróbáltuk és meggyőzött a Nilfisk VP930 Nordic poszívó!

Kipróbáltuk és meggyőzött a Nilfisk VP930 Nordic poszívó!

Gyakran kérik ki véleményüket vásárlóink egy-egy termék tulajdonságairól. Csinálhatnánk egy online tudásbázist, ahová feltöltenénk ezeket a tapasztalatokat, de kinek van erre ideje? Viszont van sok olyan, amiről vannak saját tapasztalataink. Ezeket tesszük itt közkinccsé...

Cégellátó vállalatként gyakran kérik ki véleményüket vásárlóink egy-egy termék tulajdonságairól. Lehet ez takarító eszköz, tisztítószer vagy berendezés. A kínálatunkban szereplő sok különféle árucikk közül természetesen nem tudunk mindről saját tapasztalatokra szert tenni, így marad a vásárlók visszajelzéseire való hagyatkozás. Csinálhatnánk egy online tudásbázist, ahová feltöltenénk ezeket a tapasztalatokat, de kinek van erre ideje? Viszont van néhány, mára elég sok olyan tisztítószer, takarító berendezés, padlósúroló automata, vagy porszívó, amiről vannak saját tapasztalataink, ezekkel kapcsolatos élményeink. Ezekről tervezünk cikksorozatot készíteni, legyen ez itt az "első fecske"!

Mai kiszemeltünk egy nem mindennapi, bizonyos értelemben forradalmi berendezés a NILFISK VP930 Nordic néven futó szállodai használatra kifejlesztett általános porszívó.

Az értékesítő munkája az idő nagy részében sablonos. Az igényeknek megfelelően ajánlja az annak megfelelő terméket. Közületi porszívónál intézményi feladatokra az igény pedig majdnem mindig, hogy legyen a legolcsóbb. Erre van egy-két bevált típus. Nem drága, nem is rossz, nem is kiemelkedően jó, de stabil berendezések ezek. Áruk emészthető legyen, hiszen akár tíz darabos beszerzésről is szó lehet. Igen jól gondolja, a mai alanyunk nem ilyen. A Nilfisk VP930 Nordic már árfekvéséből adódóan sem hétköznapi darab. Éves akcióban is két és félszeres áron kínálja a Nilfisk a fent említett általános alap porszívókhoz képest. Adódik a kérdés, mit tud ennyiért? Elsőként a formája szúrt szemet. Egy lapos fém üsthöz hasonlít műanyag fedéllel. Az ízlés szubjektív, de számomra mérsékelten tetszetős külleme egyelőre a másik oldalt erősíti.

Nilfisk VP930 Nordic prorszívó lépcső elött

Megosztó formavilága mindjárt felkeltette a kíváncsiságomat, mikor egy vevői igényre rendeltünk egyet. Nosza kibontottuk, beüzemeltük és most megosztom a tapasztalatainkat. Ami a doboz felnyitását követően egyből szemet szúrt, az a termék minősége. Manapság hozzászoktattak minket, hogy a tömeg gyártott árucikkel szemben ne támasszunk minőségi elvárásokat. Meg sem lepődünk, ha a műanyag széle éles, ha nem úgy passzol, a kapcsoló nem úgy kattan, vagy a kerék lötyög kicsit. Na ez nagyon nem ilyen! Minden műanyag a lehető legprecízebb kidolgozottságú, a rozsdamentes ház valóban az, ránézésre is időt álló darab.

Nilfisk VP930 Nordic porszívó közeli kép

A kerék szépen gördül, de visszafogottan, nem engedi szabadon elgurulni a berendezést. A felszívószár tömített, teleszkóposan állítható a felhasználó testmagasságának függvényében. A másik szembetűnő formai tulajdonsága a porzsákhoz kötődik. Ez egy közép motoros kivitel, amelyet a porzsák körül ölel, tehát a porzsák patkó alakú. Ez az innovatív és egyben zseniális megoldás hozza magával a következő két és legfőbb erényét, amit beindítás után azonnal megtapasztalhatunk. A porszívó a lábbal működtethető bekapcsoló gomb lenyomása után meglepően halkan kel életre. Szinte azt hihetnénk, hogy ECO módban van, de nem. Olyan szívóerő párosul a mindössze 53 Db zajkibocsátáshoz, hogy fel szeretné tépni a padlószőnyeget. Kénytelen vagyok benyomni az ECO gombot. Ekkor a motor takarékos üzemre vált és még halkabban, 45 DB-el teszi a dolgát. Oké, itt ez a hosszú gégecső. Hosszabb egy háztartási porszívóénál és itt van a felszívószár, de hova tegyem ha végeztem a takarítással. Nincs helye sehol! Na ez öngól-gondoltam. Feltúrtam az internetes képeket és lám, mit találtam. A porszívót derékszögben a hátsó kerekén a lapolt hátlapjára állítva a hasán helyezkedik el a HEPA szűrő fedele és itt kialakított tartóvájatba helyezhető a felszívószár megfelelő kialakítású csapja.

Nilfisk VP930 Nordic porszívó HEPA szűrővel

Így függőlegesen néhány négyzetcentiméteren megáll az egész berendezés. A helytakarékosságra való törekvés látszik ezen, de ennyiben nem merül ki. Kis kutatás során fény derült arra is miért ez a lapos kerek forma, amitől ilyen rendhagyó a kinézete. Ugye beszéltünk a középmotorról, a nagy 15 literes patkó formájú porzsákról, de van még valami.

Nilfisk VP 930 Nordic porszívó patkó alakú porzsákkal

A szívócsövet leakasztva, szétszedve, a gégecsövet feltekerve az egész készség befér egy szállodai szoba szekrényének alsó polcára. Helyigénye mindössze egy kis utazótáskányi. Minden ízében ajánlani tudom, ha a fentiek fontos szempontok. Megszolgálja az árát!

Tekintse meg a kis videót a Nilfisk VP930 Nordic porszívó használatáról. Csak 1:38 másodpercet vesz igénybe.

⇒  https://www.youtube.com/watch?v=nP_UJBvMg1o