A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

Minőségi partvis mindig jól seper

partvisFolyosóra, udvarra, netán igazán kényes területre keres partvist? Készítettünk egy összefoglalót a választáshoz, de egy titkot már most elárulunk; a Vileda itt is aranyérmes!

A padlótakarítás hagyományos eszköze a cirokseprű, ami ugyan már szinte teljesen eltűnt, a szélesebb, rövidebb szálakból álló verzióját, a partvist még a modern technológia sem tudja száműzni. Ez lényegében egy kefe, melynek segítségével egyszerűen és gyorsan szabadulhatunk meg a szennyeződésektől, legyen az nagyobb darabos hulladék vagy akár finom szemcséjű por.

A partvisoknak van helyük mindenhol az otthonoktól a közintézményekig, és akár hiszi, akár nem, még az ipari területekről sem hiányozhatnak, a választás azonban nem is olyan egyszerű. Gondolta volna, hogy fontos a fej mérete, a szálak típusa és még az anyaga is? Összegyűjtöttük, hogyan érdemes feladatra szabott takarítóeszközt vásárolni. Lássuk!

Háztartási vs. ipari partvis

partvisA választást a takarítani kívánt terület méretére, tagoltságára kell szabni, azt pedig nem nehéz kitalálni, hogy minél szélesebb a partvisfej, annál gyorsabban halad a munka. A méretezés széles skálán mozog, 25 centiméternél kezdődik és vannak 60 centimétert meghaladó változatok is, ezen belül pedig általában azokat a partvisokat nevezzük iparinak, amik legalább 50 centiméteresek.

Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire bírja az igénybevételt egy-egy takarítóeszköz, vagyis célszerű megvizsgálni a tartósságot. A minőség ebben az esetben is kifizetődő, a Vileda Professional termékek nem okoznak csalódást. Strapabíró, speciális alkalmazási területre kifejlesztett változatokra lenne szükség? Ebben az esetben a Vikan termékkínálatát ajánljuk!

 

A szálak sokfélesége

partvisMegkülönböztetünk puha és kemény szálú partvisokat, de vajon melyik milyen célra való? Íme a partvisválasztás íratlan szabálya két egyszerű pontba foglalva:

  • Beltéri használatra, ahol elsősorban finom port kell feltakarítani, az egészen lágy sörtéjű terempartvis ajánlott.
  • Kültérre és durva szennyeződések eltávolításához hosszú, kemény szálakból álló partvist, seprűt célszerű választani.

Sokan csak a klasszikus, lószőr partvisfejben hisznek, és bár ezek valóban kíméletlenül bánnak a szennyeződésekkel, a műanyag verzió nagy előnye a könnyű tisztíthatóság. Itt azonban nem ér véget a sor, ugyanis a környezettudatosság a takarítóeszközök világában is tetten érhető, méghozzá a Vileda Professional Eco partvis képében, ami 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül!

Tudta, hogy akkor is lehet hű társa a takarításban egy partvis, ha vizes, mosószeres takarítást igényel a padló? Bár ezek az eszközök alapvetően száraz használatra lett tervezve, vannak olyan típusok, amik nedves tisztításra is alkalmasak. A réselt sörték lényegesen több folyadékot képesek felszívni, mint a simák, ezért megállják a helyüket akkor is, ha alaposabb takarításra van szükség.

Praktikusság mindenekfelett

partvisMindezek alapján könnyű belátni, hogy egyetlen típussal nem lehet tisztává varázsolni egy komplett épületet, ezért érdemes cserélhető fejű partvist választani. Néhány mozdulat és máris készen áll a megfelelő takarítóeszköz, így teljes mértékben a helyszínre, illetve az aktuális igényekre szabható a partvis.

Egy teleszkópos nyéllel tovább fokozható a hatékonyság, ez az apró, de annál jelentősebb trükk ráadásul kevésbé fárasztóvá teszi a takarítást és búcsút inthet a hátfájásnak is. Szintén az ergonomikus használatot szolgálja a nyeles lapát, ezen felül vannak egymáshoz rögzíthető, komplett partvis-lapát szettek is, amik garantálják, hogy minden kéznél lesz padlótakarítás közben.

 

 

Seprés a funkcionalitás jegyében

A Vileda nem áll meg az egyszerű partvisoknál, kifejlesztettek egy kétfunkciós eszközt, aminek van egy erős műszálakból álló része és egy lágy habszivacs rétege. A kettő együtt elképesztő alaposságra képes, ráadásul a tisztítás mellett összegyűjti a port is, vagyis a Vileda Duactiva tulajdonképpen egyfajta porfogóként is funkcionál.

partvisTudjuk jól, hogy vannak olyan területek, ahol az átlagosnál magasabb követelményeknek kell megfelelni, és mind közül az élelmiszeripar az egyik legkényesebb felhasználási terület, ám erre is van megoldásunk! A Vikan seprűi színkódolva, masszív, ultra higiénikus nyéllel ellátva gondoskodnak a maximális tisztaságról és a keresztszennyeződés elkerüléséről.

Jó hírünk van a férfiak számára is, mivel a garázs általában az ő terepük! Minden igényt kielégítő, lekerekített, gumírozott szélű seprűket kínálunk, amiket fali akasztóval rendszerbe téve az autómosó kefékkel (akár vízátfolyásos nyéllel ellátva) és wipe and shine lehúzóval kombinálva igazi „varázs-garázs” tulajdonosai lehetnek.

És Önnek milyen partvisra lenne szüksége? Nézzen körül webáruházunkban, és ha bizonytalannak érzi magát a választásban, kérdezzen bátran szakértőinktől!