A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

Mit, mivel és hogyan? A vendégtér és a mosdó

Mit, mivel és hogyan? A vendégtér és a mosdó

Második részben a vendéglátó egység mosdójának és vendégterének takarításához nyújtanánk támpontokat. Ez valójában nem nagyobb kihívás, mint otthon, mégis van valami, amire jobb nagyobb figyelmet fordítani.

A nagykonyhai takarítással ellentétben a vendégtér a szennyeződések tekintetében nem nagy kihívás. Ami gondot okoz az leginkább a mérete. Letakarítandó asztalok és székek ameddig a szem ellát, ezekkel a tárgyakkal telepakolt padló is nehezített terep a felmosónak. Lökdössük taszigáljuk jobbról balra és vissza. A megoldás a rendszerben van. Legyen minél egyszerűbb és hatékonyabb. A lehető legszűkebb tisztítószer palettával, a lehető leghatékonyabb munkavégzés elérése lenne a cél. Léteznek olyan intézményi tisztítószerek, melyek 2in1 megoldást kínálnak például fertőtlenít miközben tisztít, vagy általános lemosó és hatékony felmosó is egyben. Koncentrált termékekkel különböző hígításban más-más feladatot lehet elvégezni.

A mosdó napi időszakos takarítása alapvető dolog egy igényes, vendégei véleményére valamit is adó vállalkozás számára. Biztos mindenki látott már takarítási csekklistát a mosdó ajtajának hátuljára függesztve. Ez sem véletlen. Egyrészt biztosítja a lekövethetőséget, hogy ki, mikor végezte a megszabott takarítást, vagy ki nem végezte el azt. Másodsorban és főként a vendégnek szól. Azért van, hogy bizalmat keltsen az oda látogatóban, hogy itt figyelnek a tisztaságra és a higiéniára. Emellett, ha a kéztörlőpapír, wc papír és szappan jó minőségű, igényes adagolókban található egyenesen jó érzéssel fog távozni a mellékhelységből. Fordítsunk tehát fokozott figyelmet a mellékhelység folyamatos tisztaságára és feltöltöttségére! Ehhez nem is kell sokféle tisztítószer, mindössze három. Egy erős vízkőoldó, amivel a wc kagylót és piszoárt mentesítjük a vízkő lerakódásától, egy általános szanitertisztító, ami oldja a szappanmaradékot, zsíros szennyeződéseket, fertőtlenít és nem tesz kárt a fém csaptelepekben, valamint egy jó minőségű üvegtisztítóra a tükrök és fényes tárgyak végső tisztításához.

Mindkét terület igényel jó minőségű törlőkendőket, felszereléseket, de ezek helyes használatáról és a színkódok jelentőségéről a következő cikkben értekezünk.