A cookie-k elfogadásával hozzájárul releváns tartalmak megjelenítéséhez. Adatait harmadik fél részére semmilyen célból nem szolgáltatjuk ki!

A bútorápolás fontosságáról

Akkor érezzük magunkat igazán otthon saját ingatlanunkban, ha olyan környezetbe mehetünk haza, amely harmóniát sugároz. Ebben jelentős szerepet játszanak azok a bútorok, amelyekkel körül vagyunk véve nap mint nap. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan bánunk velük a mindennapok során, mennyire vigyázunk rájuk és hogyan gondoskodunk arról, hogy sokáig megőrizzék épségüket.

A bútorok megfelelő ápolásával elérhetjük, hogy a berendezési tárgyak tovább ki tudják szolgálni az igényeinket. Ebben segítenek a bútorápoló szerek Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy az egyes bútorfajtákat, illetve azok részeit milyen összetételű vegyszerekkel kezeljük. Előfordulhat, hogy ha nem a kezelendő felületnek megfelelően választjuk meg az ápolószert, úgy kisebb-nagyobb károkat okozhatunk.

Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a fémfelületeken fém ápolószert alkalmazzunk. Ezek a vegyszerek eltüntetik a szennyeződéseket és ujjlenyomatokat egyaránt. Soha ne használjuk azonban ezt a típust faelemeken, hiszen az érzékenyebb anyagra külön faápoló szerek léteznek.  Érdemes továbbá az íróasztalokat külön az erre a célra kifejlesztett tisztítóeszközökkel rendbe tenni.

Mire vigyázzunk bútorápoló szerek alkalmazásakor?

Komolyabb fejtörést okozhat, ha egy bútor modern stílusjegyekkel van felruházva, hiszen ezeknél a típusoknál még nagyobb odafigyelésre van szükség. Ügyeljünk arra, hogy a különböző típusú vegyszerek ne érintkezzenek egymással, illetve ne folyjon olyan területekre, amelyen alapesetben nem lenne szabad használni.

ITT olvashat saját tapasztalatunkról a bútorápolás és tisztítás terén, melyben Clean Center  termékeket Clean Center magyar tisztítószergyártó teszteltünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútorápolás